Generelt

Uintelligent design

Written by Wub

Det blir hevdet at mennesker er så perfekt skapt at det neppe er tilfeldigheter som står bak vår suksess som art.

Så da undrer jeg, om det er en omnipotent skaper bak vår eksistens så må han være en utrolig dårlig ingeniør.

– Hvorfor har vi to lunger og to nyrer men ikke to av vårt viktigste organ? – Hjertet.

– Hvorfor bruker vi samme hull til å puste og spise? Klar over hvor mange som dør verden over fordi de setter maten i halsen?

– Kvinner og fødsel. Før moderne medisin og keisersnitt var fødsler forbundet med høy dødlighet rett og slett fordi kvinner fra naturens side er ikke bygd for å presse ut så store hodeskaller. Selv idag er ikke fødsler helt ufarlig nettopp fordi hoftene til damer ikke er brede nok.

– Hvorfor kan vi ikke se radioaktivitet og giftige gasser som kan drepe oss?

– Hvorfor har vi lekeland (kjønnsorgan) og kloaksavfall i et og samme?

– Et svimlende stort antall mennesker har plager med ryggen og hoftene. Faktisk er det nesten regelen enn unntaket at folk har ryggproblemer. Hvorfor er det slik om vi er perfekt skapt?

– Menn har ballene på utsiden, dette punktet tar mye av kaka hva angår dårskap. Fordi kroppstemperaturen er for varm til å produsere sæd på innsiden av kroppen så har vi altså fått de plassert på utsiden – sårbare og utsatte.

– Vi har relativt dårlig syn i forhold til mange andre arter. I mørke ser vi nesten ingenting, og i lyset må hjernen bruke en god del kraft på å “photoshoppe” inntrykkene øyne tar inn fordi synet vårt er ikke godt nok på egenhånd.

– Vi tåler ikke sola. Faktisk er det nærmest dødelig å være for mye ut i sola. Ikke bare blir vi brent så det holder men vi kan også få hudkreft om vi ikke bruker høy solfaktor. Mens andre skapninger drar energi av sola så blir vi brutt ned om vi blir for eksponert.

– Hvorfor har vi blindtarm? Et organ som kan eksplodere å drepe oss helt tilfeldig? Et organ vi ikke bruker?

– Hvorfor har vi muskler rundt øret som vi kan bruke til å bevege ørene? Dette er muskler vi aldri engang bruker. Bortkasta!

– Fordi vi går oppreist utsetter vi knærne for belastningsskade.

– Under sex blir bakterier dyttet opp kvinnens skjede, bakterier som kan ha kommet fra f.eks rektum. Dette kan skape infeksjoner.

– I motsetning til de fleste andre arter så kan ikke mennesker ta opp Vitamin C, og i naturen er det begrenset med matvarer som har vitamin c i seg, det kan derfor føre til svikt i immunforsvaret og en snarlig død. Det er også en rekke andre vitaminer vi mennesker ikke kan benytte oss av på egenhånd, men vi har bakterier i magesekken som tar de opp for oss. Problem kan oppstå om man får et magesår/punktering av magesekken og bakteriene da sprer seg til resten av kroppen.

– Voksne får bare et sett tenner, mister du en tann så får du den ikke tilbake. En teori er at grunnen til dette er fordi det ikke var så veldig viktig hva som skjedde med oss etter vi fylte 35 år og du allerede hadde satt barn til verden. Det er jo forståelig men en allmektig gud ville vel sett at snitt levealderen vår kom til å heves? Og en allmektig gud ville vel at vi skal leve greie fine liv MED tenner frem til vi er 80-100 år ?

– Visdomstenner. Overflødig. Vi trenger de ikke, derfor mister vi de. Hva er intelligent med å gro noen svære jævler av noen tenner som vi ikke trenger, tenner som ikke skaper annet enn smerte og ubehag? For de gror ikke riktig siden vi har utviklet smalere kjever fordi kostholdet vårt nå hovedsakelig er kokt mat / lett fordøyelig.

Det later ikke til at vi har en optimal design som gjør at vi er perfekt utrustet med kvaliteter som skal sikre vår overlevelse.

Faktisk er det vitenskap og medisin som redder oss. Ikke religion, det hjelper svært lite gå til kirken eller moskeen for å be til gud om du er alvorlig syk.

Skal du bli frisk må du dra til legen. Et annet “Rart” element er menneskelig levestandard. De mest religiøse landene i verden er ofte de som scorer på bunn når det gjelder økonomi, levestandard, demokrati, ytringsfrihet, infrastruktur, helsevesen mens på den andre siden har vi de mest sekulære landene som er bygd på vitenskapelige prinsipper – hvorfor er det slik at Gud vil belønne de minst troende med gode liv mens de mest religiøse blir gitt de dårligste livene med mest utfordringer?

19,477 Comments