Vitenskap

Er vi alene i universet? Mest sannsynlig ikke

Written by Wub

Så hvor er alle? Teorier : 

1. Jorda er unik. At liv oppstod er så komplisert at det ble krevd en perfekt kjemisk storm med astronomisk lav odds for at det skal kunne skje igjen. Kort og godt – Universet er livløst og det vil bli menneskers jobb å spre livet til andre planeter.

2. Det finnes liv på andre planeter, men avansert intelligens er ikke noe evolusjon verdsetter.

3. Alle sivilisasjoner som kommer opp på et teknologisk nivå møter en veiblokkering (The great barrier : http://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html) som utrydder de. Det kan være alt fra atom krig , utslettelse av en kunstig intelligens eller noe annet tilsvarende grusomt. Astrofysikere har stilt seg selv spørsmålet : Er det unngåelig at en sivilisasjon selvdestruerer rett før de når nivå “Type 1 sivilisasjon”?

Menneskeheten er bare en “Type 0.7 Sivilisasjon” og den selvdestruktive veiblokken står rett foran oss. Dere kan lese mer om type 1-3 sivilisasjoner og Kardashev’s skala her : http://www.fromquarkstoquasars.com/the-kardashev-scale-type-i-ii-iii-iv-v-civilization/

3. Kanskje jorda er alt annet enn unik. Kanskje det finnes langt mer attraktive planeter for aliens å komme i kontakt med. Kanskje menneskeheten er så underutviklet, umodne og dumme at det å prate med oss vil være det samme som for et menneske å prøve prate med en maur.

4. Her kommer min favoritt hypotese – Vi lever i en data simulering. Universet og de fysiske lovene er programmert. Om 50 år vil vår datakraft være sånn ca 1 million raskere enn den er idag. Om 100 år er det ikke utenkelig at vi selv kan lage avanserte simuleringer av et univers vi selv har programmert. Med kraften fra kvantum prosessorer så ser jeg ingen grunn til at det ikke skal gå. Dette er faktisk en veldig populær teori hos mange forskere. Den tidligere vitenskapelige rådgiveren til Obama , Professor James Gates (ekspert på supersymmetri og streng teori) har funnet programmeringskode i selve universets fabrikk så denne teorien er ikke helt utenkelig.

5. Avstand. Kanskje vi lever i en isolert og øde del i ytterkanten av verdensrommet. Meget mulig at det vil bli for ressurskrevende for fremmede vesener å komme seg hit, det kan også hende at uansett hvor avansert en sivilisasjon blir så vil det ikke være mulig å reise lange avstander i verdensrommet. Pga fysiske lover og begrensninger så vil det ikke være mulig å skape warp drive eller faster than light teknologi.

6. Kanskje aliens allerede har prøvd kontakte oss men vi har ikke teknologien til å motta signalet. Det er få nasjoner som bruker noe særlig penger på jakten på romvesen – SETI er frem til nå den eneste seriøse aktøren på feltet men deres søk benytter seg av radio bølger. Hva om aliens bruker laser som signal? For en avansert sivilisasjon så er det nærliggende å tenke seg at de har kvittet seg med radio bølger for lenge siden.

7. Konspirasjonsteori som jeg ikke biter på – Ifølge Canada sin tidligere forsvarsminister Pau Hellyer så bor det 80 forsjellige alien livsformer på jorda – De har transformert seg til å se ut som mennesker.

Uansett hvor vilt det her høres ut så får teorien hans støtte fra anerkjente mennesker som : Fysikkeren Paul Davies, og Dr Robert Trundle.

8. Aliens vet vi er her men – De er redde for oss. Jordkloden har sendt ut signaler til verdensrommet siden før andre verdenskrig så om noen har plukket opp disse signalene vil de se hva slags grusomheter mennesker har utført mot hverandre i krig. Så om de er lure – velger de holde kjeft. Når de ser vi kan drepe hverandre ute hemninger – Hva skal da stoppe oss i å drepe dem om vi får sjangsen? Og sjangsen vil vi få for vi står ovenfor noen enorme teknologiske gjennombrudd i veldig nær fremtid, teknologi som vil bli brukt i krigføring.

Videoer om emnet :

 

6,608 Comments